Ο υποτιθέμενος θάνατος του Jon Snow στο τέλος της 5ης σεζόν έχει συζητηθεί τόσο πολύ, που δεν υπάρχει λόγος να προειδοποιείς κάποιον για spoiler. Το ίδιο και η “ανάσταση” του, την οποία πολλοί επίστεψαν και τώρα αποδεικνύεται.

Και όχι μόνο κανείς δεν πίστεψε, ότι πεθαίνει πραγματικά ο Jon Snow, αλλά όλοι είχαν φτάσει στο συμπέρασμα, ότι η παρουσιά της Melisandre στο Castle Black τη στιγμή του θανάτου του, μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι θα είναι εκείνη που θα τον αναστήσει.

Και ιδού κύριοι, η απόδειξη (που μπορεί να σημαίνει αρκετά πράγματα στον περίεργο κόσμο του Πάγου και της Φωτιάς, αλλά προς το παρόν θα επιλέξω την αισιοδοξία):

jonsnow-lives

H paparazzi φωτογραφία του Daily Mail, που όχι μόνο βρίσκει τον Kit Harrington στα γυρίσματα, αλλά μας δίνει και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια. Κι εδώ να θυμίσω ότι όλοι στο HBO προσπάθησαν αρκετά να μας πείσουν για το τέλος του Snow. Ο Harrington είπε ξεκάθαρα: “Είμαι νεκρός. Δεν θα επιστρέψω την επόμενη σεζόν”. Ο πρόεδρος του HBO: “Νεκρός σημαίνει νεκρός. Ό,τι έχω δει, ακούσει και διαβάσει δείχνουν ότι είναι νεκρός”. Και κανείς δεν πιστεύει κανέναν, σε σημείο που να γίνει και το αστείο στα Emmys.

Πίσω στη φωτογραφία. Αν η κυρία κάτω από την ομπρέλα είναι η Melisandre, τότε όντως εξηγείται το ενδιαφέρον που έδειξε για τον Snow στα τελευταία επεισόδια. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Jon δεν φοράει τα μαύρα του Night Watch, αλλά έχει φοράει και πάλι τα χρώματα των Stark. Κάτι που έχει ξεσηκώσει όλους τους fans, καθώς η πιο λογική υπόθεση είναι, ότι ο Jon Snow θα προσπαθήσει να μαζέψει τους εναπομείναντες πιστούς στους Stark και να υπερασπιστεί το Winterfell ενάντια στους Boltons (και να σώσει επιτέλους την κακομοίρα της Sansa;)

Και όλα αυτά, ενώ γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα δούμε μια σκηνή flashback, στο Tower of Joy, όπου και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τους γονείς του Snow.

Θα είναι η 6η σεζόν ακόμα μεγαλύτερη για τον Jon;